Na vsebino

Belokranjski talenti v Knjižnici Črnomelj

Včeraj smo v Knjižnici Črnomelj gostili tri mlade in talentirane športnike, katerim je skupna točka sodelovanje v šovu Slovenija ima talent. Pogovor z Jernejem Kozanom, Dominikom Starašiničem in Vidom Skrbinškom je vodila mlada umetnica Ajda Skrbinšek.

Vsi vemo, da je Jernej sodeloval in tudi zmagal v peti sezoni šova Slovenija ima talent, kjer je s svojim plesom, imenovanim »popping«, navdušil tako žirijo kot tudi gledalce pred TV zasloni. Kot je dejal, je pred dvema letoma na YouTubu zasledil ta ples in takoj je vedel, da se ga mora naučiti. Ni pa omenjeni ples njegov prvi, saj se že peto leto uči in trenira hip-hop.

Prav tako kot Jernej, pa sta veščine preko spleta usvajala tudi Dominik in Vid. Dominik se s free runningom ukvarja že približno sedem let in kot je dejal, temu posveča največjo pozornost in čas. Vsak dan mu namreč predstavlja nov korak k uresničevanju svojih sanj. Svoje življenje je v popolnosti posvetil temu športu, za katerega meni in upa, da ga bo lahko opravljal celo življenje.

Žal pa je bila poškodba tista, zaradi katere je Vid nekoliko opustil svoj talent. Sedaj svoje znanje in veščine monociklizma prenaša na mlajše otroke. Vid nam je zaupal, da se je prvič srečal z monociklom nekje leta 2006, in sicer ga je nad njim navdušil sosed. Poleg talenta, s katerim se je predstavil v šovu, pa je Vid izvrsten tudi na likovnem področju. Nekaj svojih risb je postavil tudi na ogled.

Poleg omenjene skupne točke, torej sodelovanje in izjemni dosežki v šovu, je vsem trem skupno tudi življenjsko vodilo, in sicer: kjer je volja, tam je pot. Če v nečem uživaš, potem je potrebno vztrajat. Tudi, ko imaš slab dan, ko ti gre vse narobe-takrat je potrebno v sebi poiskati moč in nadaljevati. Le tako lahko dosežeš svoj cilj.

Dominik Sky: Video

Jernej Kozan: Video

Vid Skrbinšek: Video

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj