Na vsebino

Beremo s tačkami

V Knjižnici Črnomelj smo že kar nekaj časa načrtovali izvajanje nove storitve - BRANJE S TAČKAMI, ki naj bi jo uvedli z novim šolskim letom. In ta želja se nam je uresničila v sredo, 25. septembra 2019, ko nas je prvič obiskal terapevtski par, gospa Marinka Srebernjak s svojim terapevtskim psom Winerjem. Gospa Marinka je članica društva Tačke pomagačke – Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov.

Tačke pomagačke je prostovoljno društvo, ki opravlja terapevtsko delo s pomočjo psov. Vodniki in psi so strokovno usposobljeni, njihovo delo pa odlikuje prijaznost, iskrenost, toplina. Skupaj s psi opravljajo različne vrste terapij in ena izmed njih je tudi branje.

Branje s tačkami je namenjeno otrokom, ki imajo kakršne koli težave z branjem (dislektiki) ali jim primanjkuje motivacije za branje. Prav tako pa so dobrodošli tudi otroci, ki si le želijo brati v pasji družbi. Branje z Winerjem bo potekalo enkrat mesečno v popoldanskem času, v skupini do osem otrok, v sproščenem vzdušju v prostoru ločenem od ostalih dejavnosti knjižnice. Za branje s tačkami je potrebna predhodna prijava.

Z Winerjem smo brali v pravljični sobi knjižnice. Skupino je sestavljajo šest otrok in vsi so nestrpno pričakovali, da bodo novemu prijatelju lahko prebrali zanimivo zgodbo, se ga dotaknili, pobožali in ga za poslušanje nagradili s priboljškom. Winer je pri otrocih vzbujal zaupanje, bil je zanesljiv, ubogljiv. V njegovi družbi je bilo branje vznemirljivo in nekaj posebnega. Ponovno se bomo družili v oktobru.

Kako lepo smo se imeli, si lahko ogledate v foto galeriji.

Otroke od 7 do 12 let, ki jim branje predstavlja oviro, pa TAČKE POMAGAČKE vabijo, da nas pokličejo in se prijavijo, da bodo ob Winerju premagovali težave pri branju. Kuža je prijazen poslušalec, ki ne kritizira napak, ni nestrpen in se ne posmehuje.

Za srečanje z Winerjem je potrebna predhodna prijava (osebno, po telefonu ali preko e-pošte).

Vabljeni v pasjo družbo!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj