Na vsebino

Bi se gnetli na tej metli

Čudovito zgodbico o prijateljstvu Bi se gnetli na tej metli je v slovenščino prepesnil Milan Dekleva.V naši knjižnici pa jo je vzgojiteljica Marija Pezdirc mojstrsko predstavila otrokom.

Otroci so se posedli in čakali …

Nato je Marija pričela s pripovedovanjem čudovite zgodbe o prijateljstvu med staro čarovnico in živalsko druščino iz gozda.

Zahvaljujemo se Mariji, ker je izbrala zelo zanimivo zgodbo in pripravila za nas predstavo v rimah. Iskanje rim namreč spodbuja bogatenje besednega zaklada in pripomore, da uporabljamo čim več besed.

ALI VESTE?

Knjiga Bi se gnetli na tej metli? (ang. Room on the Broom) je še ena v vrsti uspešnic uspešnega tandema, ki ga tvorita škotska pisateljica Julia Donaldson in nemški ilustrator Axel Scheffler. Tudi v tokratni pustolovščini gre za srečanje s svetom živali, kjer glavno mesto zaseda prav nič zlobna čarovnica. Čarovnica bi, če bi le lahko, vsakogar peljala na metli. Zato pa je njena najboljša prijateljica mačka vse kaj drugega kot dobra po srcu in si ne želi nikogar na metli.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj