Na vsebino

Bolnišnice vse bolj polne, covidni oddelek znova tudi v Novem mestu

V nedeljo so ob 887 testih PCR potrdili 143 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 16,1-odstoten.

V slovenskih bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 141 bolnikov, 27 jih potrebuje intenzivno nego. S covidom-19 je umrl en bolnik.

Po oceni NIJZ je v državi trenutno 5156 aktivnih okužb, kar je 84 več kot dan prej. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 422, 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev pa 241. V primerjavi s predhodnim dnem se je sicer 14-dnevna pojavnost v Sloveniji povečala za ena, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa za štiri.

V Beli krajini so v nedeljo potrdili eno okužbo v Semiču, dan prej po eno v Črnomlju in Semiču. Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v Beli krajini 82 aktivnih primerov okužbe: Črnomelj 23, Metlika 40, Semič 19.

Covidni oddelek odprla tudi novomeška bolnišnica

Zaradi naraščanja števila covidnih bolnikov je z današnjim dnem začela veljati četrta faza aktivacije bolnišnic. Po njej bodo covidne bolnike zdravili tudi v Splošni ibolnišnici Novo mesto. Slednja bo v četrti fazi zagotavljala 23 postelj, od tega 15 na navadnih in osem na intenzivnih oddelkih.

Vir: STA, Covid-19 sledilnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj