Na vsebino

Borut Pahor v Metliki o zmagi, ki je šele začetek

Z Borutom Pahorjem se je pogovarjal David Jakopič. Foto: Ljudska knjižnica Metlika
Z Borutom Pahorjem se je pogovarjal David Jakopič. Foto: Ljudska knjižnica Metlika

V Hotelu Bela krajina je včeraj pod okriljem Ljudske knjižnice Metlika potekala predstavitev knjižnega prvenca bivšega predsednika in premierja Boruta Pahorja Zmaga je začetek, podnaslovljena kot Priročnik za politične in druge začetnike. Svoj prvenec je pisal pol leta, med drugim v kavarnah in na letalu, da bi po 32 letih dela v politiki prikazal svoje ugotovitve in spoznanja tako iz profesionalnega kot zasebnega življenja.

Kot je povedal, je prebral veliko podobnih knjig ob iskanju odgovorov na večna vprašanja, ki si jih zastavljajo ljudje s kariero. Skupaj z založbo Beletrina so se odločili za žanrski hibrid in ne avtobiografijo, v njem pa ni nobenih obračunov, "niti političnih niti drugačnih". V knjigi tudi ni nasvetov, ampak poskuša pojasniti, da je politična kariera, če se jo jemlje resno in odgovorno, predvsem poslanstvo v interesu skupnosti.

Pahor je s knjigo želel deliti izkušnje, ki so navdihujoče, pa tudi takšne, ki so lahko svarilo pred tem, da kdo ne bi ponavljal njegovih napak. Kajti tudi politika je lahko tako pekel kot nebesa, je povedal. “Ko sem začel kariero, mi je bilo do tega, da se dokažem, da zmagujem na volitvah. Sčasoma sem razumel, da moram biti bolj odgovoren do zaupanja ljudi in da sem dolžan pustiti neko sled. In zdelo se mi je, da sem po dveh mandatih predsednika republike to neko sled tudi pustil, zlasti v mojem prizadevanju, da bi povezoval,” je še povedal ob izidu knjige.

Dogodek so popestrile pevke vokalne skupine Lan.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj