Na vsebino

Božiček za en dan

Kot veste, nas je ideja BOŽIČEK ZA EN DAN navdihnila, da bi v našem domačem okolju obdarili in posvetili svoj čas starostnikom, ki so pogosto osamljeni. Ni jim lahko, ne s finančnega, ne sčustvenega vidika. In decembra, ko je praznični čas, je ta osamljenost še toliko bolj izrazita. Postavimo se v njihovo kožo in pomislimo, kako bi se mi počutili v takšni situaciji...

Če pomagate eni osebi, s tem ne boste rešili celega sveta, a verjemite, da lahko spremenite cel svet tej eni osebi! Štejejo majhna dejanja, ki osebi pomenijo ogromno. Samo pomislimo, kako srečni smo, če nam kdo nameni prijazen nasmeh, topel objem, lepo besedo, ki ogreje srce ... Razveselimo jih lahko tudi s kakšnim simboličnim darilom, da se malo posladkajo in razvajajo, ali pa za njih opravimo kakšno hišno opravilo. Tudi sprehod ali klepet ob kavi nariše nasmeh na obraz in radost v očeh.

Srečo je potrebno deliti.
Pri izvedbi akcije nas podpira tudi Center za socialno delo. Priprave so že v polnem teku, vsi, ki sodelujemo v tem projektu, bomo v predprazničnih dneh obiskali starostnike ter jih obdarili.

Še vedno se nam lahko pridružite pri uresničevanju te ideje. Lahko sodelujete pri obiskovanju in obdarovanju, lahko samo pripravite kak darilni paketek, katerega bomo rade volje dostavili ali pa nam podate predlog, katero osebo bi bilo dobro obiskati in ji polepšati praznični čas. Z veseljem smo odprti za nove predloge.

Naj bo december prazničen in čaroben za vsakega izmed nas ...
Saj veste, sreče se ne da kupiti, sreča je nekaj, kar izhaja iz nas samih. Če pa jo delimo z ostalimi, pa se sreča še poveča.

In še kontaktni osebi:
- Gordana Piljić - Martinović: 041-643-340
- Renata Butala: 041-856-308.

Tudi z deljenjem tega sporočila, vsaj malce pomagate. Hvala!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj