Na vsebino

Božo Vrlinič je policist leta 2022

Z leve: direktor PU Novo mesto Igor Juršič in policist leta 2022 Božo Vrlinič. Foto: PU Novo mesto
Z leve: direktor PU Novo mesto Igor Juršič in policist leta 2022 Božo Vrlinič. Foto: PU Novo mesto

Na 7. Dnevih nacionalne varnosti, ki so v organizaciji Inštituta za varnostno kulturo in Slovenskega združenja za varen svet, Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru ter ljubljanske Fakultete za družbene vede, potekali v Ljubljani, so podelili tudi priznanje za najboljšega policista. Naziv policist leta 2022 si je prislužil Božo Vrlinič s Policijske postaje Novo mesto.

Belokranjec Božo Vrlinič je policist že več kot 22 let, zadnjih enajst let pa je zaposlen na Policijski postaji Novo mesto, kjer ga kolegi opisujejo kot pravega prijatelja, strokovnega, preudarnega in zanesljivega sodelavca, vedno pripravljenega priskočiti na pomoč.

Za svojo požrtvovalno in pogumno ukrepanje je prejel tudi medaljo za požrtvovalnost, ko se je lanskega marca iz Črnomlja, kjer živi z družino, odpravil v službo v dolenjsko prestolnico in na poti posredoval v Stranski vasi pri Novem mestu. Opazil je skupino ljudi med prepirom in takoj na pomoč poklical kolege, medtem pa sam poskušal sprte osebe pomiriti. Za kratek čas mu jih je uspelo razdvojiti, potem pa se je prepir nadaljeval, prišlo do streljanja, ena oseba je bila poškodovana, prav tako so osumljenci zažgali hišo poškodovanega. Vrlinič je poškodovanemu takoj nudil prvo pomoč in pravočasno zasegel predmete, uporabljene pri poskusu uboja in požigu. S posredovanjem podatkov o osumljencih je odločilno prispeval tudi k takojšnjemu prijetju obeh pobeglih storilcev.

Po podelitvi priznanja policist leta 2022, ki je bila v torek v Ljubljani, so se sodelavci pred novomeško policijsko postajo postavili v špalir in mu zaploskali. Za laskavi naslov mu je prvi čestital direktor Policijske uprave Novo mesto Igor Juršič, so še sporočili z novomeške policijske uprave.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj