Na vsebino

Brezplačna oddaja odpadne folije iz živinorejskih kmetij

Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto je v okviru EIP projekta Vzpostavitev modela reciklaže agro-stretch folije za bale in silažne folije s ciljem olajšati organizacijo za kmete in zmanjšati negativne posledice na okolje, na Podcentru za ravnanje z odpadki (PCRO) Vranoviči (zbirni center Komunale Črnomelj) in na zbirnem centru Bočka v Metliki, pričel z brezplačnim zbiranjem odpadne folije iz živinorejskih kmetij.

Odpadno folijo (agro-stretch folija ali folija iz silosov) lahko pripeljete na PCRO Vranoviči od ponedeljka do petka med 9. in 14 uro oziroma 15. in 17. uro, ob sobotah pa med 8. in 13. uro ali na zbirno mesto Bočka v delovnem času Komunale Metlika.

Pomembno: Odpadna folija iz živinorejskih kmetij ne sme vsebovati mrežic, blata, peska, krme in drugih odpadkov, ki niso agro-stretch folija ali folija za silose. Seveda se razume, da je folija lahko umazana.

Zbiranje odpadne folije bo na zbirnem mestu PCRO Vranoviči in na zbirnem centru Bočka potekalo skozi vse leto. Kmetovalce prosijo, da pripravite čim več odpadne folije (lastne, lahko tudi s sosednjih kmetij) in izkoristite možnost brezplačnega prevzema folije. S seboj imejte tudi KMG-MID številko, ki bo osnova za možnost dobropisa pri nakupu nove folije.

Za bolj enostaven in hitrejši postopek prevzema svetujejo, da se pred prvim prevzemom oglasite v sprejemni pisarni Komunale Črnomelj oziroma Komunale Metlika.

Vir: KGZS - Zavod Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
110
25
32
46
55
68
79
811
95
11
18
23
24
25
26
28
30
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj