Na vsebino

Čaroben božični koncert v nabito polni kraški jami

Člani Športnega društva Grič so letos že dvanajstič pripravili tradicionalni nočni pohod do podzemne jame Grdanji skedenj, ki so jo vnovič spremenili v koncertno dvorano. Tokratni božični koncert nekaj metrov pod zemljo, med apnenčastimi kapniki, ki jih je skozi stoletja ustvarjala narava, so letos oblikovali člani skupine Erosi.

Množica pohodnikov se je tradicionalno zbrala v vasi Grič, potem pa se najprej po cesti, nato pa po gozdni učni poti, podala na dobro uro dolg pohod do kraške jame Grdanji skedenj sredi gozda, kjer so zanje pripravili čarobni božični koncert. Notranjost jame se je ob glasbenih zvokih spremenila v posebno praznično kuliso.

Jama Grdanji skedenj je naravni spomenik državnega pomena, ki jo je omenjal že Valvasor, ustno izročilo pa pravi, da je povezana z izvirom Dobličice. Gričani jamo vsako leto osvetlijo in med apnenčastimi kapniki pripravijo koncert, ki navduši slehernega obiskovalca. Tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj