Na vsebino

Čarobna lutkovna predstava za zaključek Tedna otroka

Dogodke v letošnjem Tednu otroka smo včeraj zaključili z lutkovno predstavo Mavrična ribica. Vzgojiteljice iz lutkovnega aktiva Vrtec Sonček Semič so ustvarile čarobno lutkovno predstavo. V lutkovni skupini jih druži ljubezen do ustvarjanja, njihov cilj je otrokom odpreti vrata v svet domišljije in hkrati tudi ohranjati lastno otroškost. Scenarije za predstave delajo tako po obstoječih predlogah kot tudi lastnih priredbah. Prav tako same izbirajo glasbo, medtem, ko so lutke, kostumi, maske in scene njihovo avtorsko delo.

Mavrična ribica je zgodba o prijateljstvu in se dobro ujema z geslom letošnjega Tedna otroka – Skupaj se imamo dobro. Navezuje se na naslov pesmi pri otrocih zelo priljubljenega Nipke-ja »Skp se mava dobr«.

Predstavo si je v dvorani Kulturnega centra Semič ogledalo veliko število otrok in odraslih, predstava pa je bila hkrati tudi prvo srečanje knjižnih moljčkov, ki bodo skupaj s starši obiskovali pravljična srečanja v tem šolskem letu. Ob prihodu v dvorano si je vsak otrok lahko izbral pobarvan kamenček, ki so jih vzgojiteljice skupaj z otroki pobarvale v vrtcu, zraven pa smo organizatorji pripravili še majhno pobarvanko z mislijo podpredsednika društva Bralna značka Slovenije, ki je ob letošnjem Tednu otroka zapisal:

»Kdor bere, vidi več, njegov korak v življenje je daljši in bolj zanesljiv, njegove roke lahko objamejo več prijateljev in prijateljic, tudi tistih, ki prihrumijo na obisk iz številnih knjig. V dobri družbi ga zato nikoli ni strah, saj potepanja po vseh poteh spremljajo dobre, vesele in strpne besede. Bralec in knjiga sta najžlahtnejši par. Teden otroka, ki bere, zato traja vse leto, khm, celo življenje.«

Organizatorji letošnjega Tedna otroka Kulturni center Semič, Knjižnica Črnomelj, OŠ Belokranjskega odreda Semič, Vrtec Sonček Semič in JSKD OI Črnomelj smo zelo zadovoljni z vsebino in z obiskom na vseh treh organiziranih dogodkih. Veselimo se prihodnjega leta in novih izzivov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj