Na vsebino

Čarovnice so obiskale poljanske otroke

Megla se vleče po dolini. Kolpa teče čisto počasi. Namesto v zeleno se je odela v sivino; neba bi se lahko dotaknil z roko. Ko si prisluškoval, si čul nekakšne čudne glasove. Toda v kulturnem domu je gorela luč in popoldne ob 16.00 so začeli kapljati pripravniki za čarovniške vajence-otroci, med drugim in desetim letom. Kot se spodobi, so jih spremljali starši.

Topel pozdrav oranizatork - nato pa pravljice. Otroci jih imajo najrajši in Lucija in Lucija jih nista razočarali. Čarovniški maček in čarovnica Kira sta stopili iz knjig in nas poklicali v svoje zgodbe!

Potem smo povedali, da je praznik k nam prišel od daleč, z druge stani morja, iz Amerike. Vendar pa so tudi naši dedki in babice že izdelovali strašne buče in postavljali strašila. Mi smo se odločili izdelati vse netopirje, pajke, buče in vsa strašila, ki strašijo na ta dan.

Razdelili smo se po skupinah in ustvarjali. Z vsem smo imeli veselje. Najbolj so bile svečane buče, ki so svetile pred domom. Netopirčki in pajki pa bodo krasili naše police!

Gospa Marija je z otročki izdelala pravo ptičje strašilo. Ime smo mu dali Jure. Opazuje dogajanje v Starem trgu in če mu kaj ni všeč, zapiska na piščal. Vendar se ga nihče preveč ne boji.

Seveda smo imeli tudi malico iz testa pečenih ptičk in pili smo čarovniške zvarke.

Ko je padla tema, smo se odpravili domov. Pot nam je osvetila dobra volja lepega doživetja.

Prireditev so organizirali KS in KD Stari trg ob Kolpi ter Baričeva hiša.

Zhvaljujemo se tudi ge. Mariji za obogatitev programa in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Stari trg ob Kolpi za uporabo prostorov.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj