Na vsebino

Četrt stoletja OZVVS Bela krajina

Zadnjo sončno in poletno toplo jesensko soboto smo se veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Bela krajina zbrali pri lovskem domu na Smuku nad Semičem in svečano obeležili 25-letnico obstoja. Predsednik združenja je najprej izrekel dobrodošlico vsem veterankam in veteranom ter povabljenim gostom. Predstavil je delovanje in aktivnosti belokranjskih veteranov v tem obdobju ter se zahvalil vsem, ki so kakorkoli sodelovali in pomagali na tej poti. Prisotne je v imenu vseh treh belokranjskih občin pozdravil črnomaljski župan Andrej Kavšek, piko na i pa je dodal slavnostni govornik predsednik ZVVS Ladislav Lipič. Posebej je poudaril naloge, vrednote in pomen veteranske organizacije v družbi.

Sledil je kratek kulturni program z domoljubno vsebino, v katerem so nastopili semiška pesnica Jožica Kapele, učenka osnovne šole Semič Manca Japelj in priznani harmonikar Vlado Matkovič. Prireditve so se udeležili tudi državni svetnik Darko Zevnik, predstavniki občin in vseh domoljubnih organizacij Bele krajine ter veterani iz OZVVS Dolenjska, OZVVS Trebnje in iz Ozlja na Hrvaškem.

Druženje smo nadaljevali s tradicionalnem kostanjevem piknikom, ki smo ga že dvaindvajsetič organizirali prav na tej lokaciji v spomin odhoda zadnjega tujega vojaka iz Slovenije.

Malico je pripravil oskrbnik lovske koče, za pečen kostanj in pijačo pa smo poskrbeli veterani. Nadaljevali smo s športnimi aktivnostmi in humanitarno akcijo. Pridobljena sredstva smo izročili Območnemu združenju Rdečega križa Črnomelj, ki bo denar namenil družini, ki se že več let trudi s svojim nepokretnim sinom v domači oskrbi.

Za prijetno vzdušje kakih dvesto veteranov je poskrbel harmonikar Vlado. Naš praznik smo tako lepo in slavnostno proslavili. Tudi druženje je bilo prijetno ter v dobrem razpoloženju vseh, saj je trajalo do poznih večernih ur.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj