Na vsebino

Razigran zaključek Pikine bralne značke s Piko Nogavičko

Pikina bralna značka poteka v Knjižnici Črnomelj in Krajevni knjižnici Semič v sodelovanju s Knjižnico Velenje že osem let. Ob tej priložnosti nas na zaključni prireditvi vedno obišče knjižničarka iz velenjske knjižnice, ki s sabo pripelje čisto pravo Piko Nogavičko, naravnost iz velenjskega festivala.

Tudi letos je bilo tako. V ponedeljek, 16. oktobra, smo pripravili zaključno prireditev v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj. Metka, knjižničarka iz velenjske knjižnice, je s seboj pripeljala simpatično Piko Nogavičko, ki je s svojo navihanostjo razveselila letošnje pridne bralce. Opravili smo kratek intervju s Piko Nogavičko, za glasbene točke pa je za to priložnost poskrbela na novo zbrana glasbena skupina v zasedbi Roberta, Klaudije in Darka. Zaigrali in zapeli so štiri pesmi: pesem o Piki Nogavički, Župančičevo Črep, na tleh je lonček, Kekčevo pesem in Ko si srečen. Skupaj s Piko Nogavičko so znali narediti zelo pozitivno in razigrano vzdušje, tako da si srčno želimo, da skupaj ustvarijo še kaj lepega.

Letos je bilo Pikinih bralcev kar 30. Vsi so iz rok Pike Nogavičke prejeli priznanja in bralne gumbe. Dve bralki sta prejeli zlati gumb, kar pomeni, da za Pikino bralno značko sodelujeta že tretje leto zapored.

V Knjižnici Črnomelj in v Krajevni knjižnici Semič smo že pripravili Pikin kotiček z novimi knjigami. Vabimo vas, da tudi v letošnjem šolskem letu sodelujete pri Pikini bralni znački. Oglasite se v Knjižnici Črnomelj ali v Krajevni knjižnici Semič. Ob vpisu prejmete lično beležko, kamor zapisujete vtise o prebranih knjigah ali kaj narišete.

Drugo jesen nas bo Pika Nogavička prav gotovo obiskala. Tega se že zdaj srčno veselimo!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj