Na vsebino

Citrarski spektakel Bele krajine

V soboto, 1. aprila, je v Kulturnem domu Črnomelj potekala glasbena prireditev 'Vigred med strunami'. Novo nastalo društvo Citroprekelj Bela krajina je pomladni koncert pripravilo v sodelovanju z gosti iz Domžal in Litije. "Želimo si, da se v belokranjski glasbeni prostor povrneta tako citre, kot oprekelj," je v nagovoru poudarila predsednica društva Vesna Gregorič.

Na odru smo bili priča spektaklu nastopa preko 40-tih citrark, ob spremljavi kitar in harmonike. Večer je bil plod scenografije profesorice glasbe Damjane Praprotnik in Anite Veršec, ki poučujeta vse nastopajoče. Poslušalci so uživali ob filmski glasbi in ljudskih napevih. Program je bil namenjen tudi najmlajšim, saj so otroci igrali melodije iz filmov o Kekcu. Večer je bil poln smeha, še posebej po tem, ko je dvorano z obiskom presenetila teta Pehta.

Glasbeni tandem učiteljic, ki predano povezujeta ljubitelje glasbe, tako medgeneracijsko kot regijsko, so poslušalci in nastopajoči nagradili z bučnim aplavdiranjem.

Druženje so nadaljevali skozi nedeljsko dopoldne. Goste z Gorenjske so popeljali po prelepi Beli krajini. Nekateri so prvič odkrili naš biser izvir Krupe in Semič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj