Na vsebino

Črnfest 2016 – Bil je »dober za vse«

Črnfest 2016 je tudi letos potrdil svoj slogan »Dobro za vse«. Od 13. do 27. avgusta se je na Črnfestu zvrstilo več kot 15 dogodkov, med njimi šest koncertnih večerov, otroški predstavi, kulturni programi, različne delavnice in športna tekmovanja. Festival je v dveh tednih obiskalo okoli 5000 obiskovalcev, ki so uživali v pestrem dogajanju.

Letos največji festival v JV regiji je s svojim programom in izvedbo navdušil marsikoga. Mlada ekipa organizatorjev (Klub belokranjskih študentov, Mladinski center Bit in Mladinski kulturni klub Bele krajine) je pokazala, da lahko tudi še najbolj zaspan in zapuščen grajski atrij, postane odlično prizorišče polno dobre glasbe, smeha in festivalskega ambienta. Posebnost festivala je prav v tem, da obiskovalcu ponuja intimno srečanje in doživljanje nastopajočih, kar je popolnoma drugačna izkušnja kot spremljanje dogajanja na velikih odrih. Črnfest 2016 je bil najbolj obiskan Črnfest do sedaj, kar kaže na to, da festival postaja vse večji in odmevnejši.

Na prizoriščih festivala je nastopilo 15 glasbenih skupin (Manouche, Las Cuerdas&YoloBonilla, Zoran Čalić Band, Haiku Garden, Siddharta, Koala Voice, CoverLover, DixieShock Band, Necrotik, CaptainMorgan'sRevenge, God Scard, SepticOrder, Battalia, Zlatko & Optimisti in Klemen Klemen), odvila sta se dva stand-up večera (Tadej Toš in Jure Godler & Tilen Aratč), dve otroški predstavi (Čarovnik Sam Sebastian, lutkovna predstava O miški z raztrganim trebuščkom), premierna uprizoritev gledališke igre Zeleni Jurij, predavanje Toma Križnarja in Bojane Pivk Križnar, projekcija filma Kolpa-Kupa-Koupa, kulinarični dogodek Riba na Kozolcu, pester športni program (košarkarski turnir, teniški turnir, Igre na Kolpi, nogomet, hokej, skupinske vadbe, shapeboxing, krožni treningi, dirke z gokarti …), za najmlajše pa so se odvijale ustvarjalne delavnice, štafete in Črnfest dežela.

Letos je festival Črnfest razširil svoje koncertno dogajanje tudi izven grajskih zidov. Na Trgu svobode je namreč 20. avgusta potekal koncert skupin Siddharta, Koala Voice in CoverLover. Celodnevna popolna zapora ceste je organizatorjem omogočila oživitev zaspanih črnomaljskih ulic. Sobotno sonce, športna tekmovanja in otroško rajanje so napolnili staro mestno jedro že čez dan, v svojih pravih barvah pa je Črnfest 2016 zaživel v večernih urah. Več kot 1500 glava množica je s koncertnim dogajanjem postala eno. Za začetek je mlada skupina Koala Voice ogrela publiko, Siddharta pa s svojimi uspešnicami poskrbela za nepozabno noč. Koncert je zaključila skupina CoverLover.

Nedvomno Črnfest vsako leto postaja vse bolj prepoznaven festival. Naslednje leto bo tako potekal že deseti, nekoliko jubilejno obarvan, Črnfest, na katerega že potekajo priprave in za katerega ekipa obljublja, da bo ponovno »dober za vse«.

Vir: Črnfest
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj