Na vsebino

Črnfest – Bossa de Novo

Včeraj je na ploščadi Petrovega trga odzvanjala jazz glasba, natančneje jazzovske priredbe Bossa de Novo skupine, na čigar repertoarju se znajdejo glasbe v najrazličnejših jezikih – od slovenščine pa vse do portugalščine, srbohrvaščine in francoščine.

Četrtkov večer 13. Črnfesta so zaznamovali jazzovski ritmi slovenske glasbene skupine Bossa de Novo, ki jo trenutno sestavljajo Primož Vitez (glas, tolkala), Aljoša Kosor (klasična kitara), Marko Gregorič (kontrabas, akustična baskitara, glas), Mitja Vrhovnik Smrekar (tolkala, glas) in Sergej Ranđelović RunJoe (tolkala, glas). Njihova zanimivost je ta, da na jazz način priredijo najbolj znane balkanske pesmi, kot so Miljacka, Selma in še mnoge druge, imajo pa tudi širok spekter svojih, avtorskih pesmi, vse v stilu brazilske glasbene zvrsti.

Organizatorji festivala, Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BiT, so nad obiskanostjo navdušeni. »Zares veseli smo, da so letošnji dogodki zapolnjeni vse do zadnjega sedeža in da nam je uspelo razprodati prav vse dogodke letošnjega festivala Črnfest. Če število vstopnic ne bi bilo omejeno, verjamem, da bi jih prodali še več. Me pa še bolj veseli dejstvom da se ljudje zavedajo pomembnosti držanja ukrepov in so pri upoštevanju le-teh dosledni in strpni,« je dejala Ivana Laharnar, podpredsednica Kluba belokranjskih študentov.

So pa bili nad včerajšnjih dogodkom navdušeni tudi obiskovalci, saj so jih organizatorji skupaj z dekleti Vin Šturm razvajali z vrhunskimi vinskimi kapljicami, presenetili so jih celo s pijačo dobrodošlice, ki je mnogokaterega obiskovalca pustila brez besed.

Črnfest se zaključuje danes z razprodanim koncertom skupine Tabu, tokrat v akustični verziji. Organizatorji obljubljajo, da bo tudi današnji večer, kot vsak večer do zdaj, dober za vse!

Vir: Črnfest

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj