Na vsebino

Črnfest in urbana kulinarika

Foto: A.R.
Foto: A.R.

Izvirno kulinariko je lepo okušati, še lepše pa jo je doživeti na ČrnFestovi Urbani kulinariki!

V nedeljo so organizatorji festivala Črnfest, to so Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BiT priredili že četrto Urbano kulinariko v sklopu ČrnFesta – festivala smeha, dobre glasbe, kulture in otroškega rajanja.

Od 14. ure dalje je bilo črnomaljsko grajsko dvorišče spremenjeno v pravo kulinarično doživetje, letos s kar dvanajstimi ponudniki hrane in pijače. Našo lakoto so krotili Anja Fir s svojimi “odprtimi” sendviči, Zala Pungeršič z divjačinskim ragujem, Pizza Pl`c s ponudbo pic in burgerjev ter Sašine butične sladice, Vafl in Pieshop z odličnimi sladicami. Našo žejo pa so gasili Napoleon caffe s hišnimi koktajli, pivovarni Vizir ter Črnovar, Vinska klet Metlika ter Hiša vina Pečarič.

Dogodka pa ni zaznamoval samo pester izbor hrane in pijače, pač pa tudi širok nabor uličnih umetnikov ter glasbenikov. Čeprav je živahna glasba odmevala že od 14. ure dalje, sta bila glasbena vrhunca zasedba trubačev Dej Š`en Litro ter “belokranjsko glasbeno presenečenje”.

Dej Še’n Litro je skupina mladih šolanih pihalcev, trobilcev in tolkalcev iz Slovenske Istre, Krasa in Goriškega, ki je nastala leta 1999 v Ljubljani za potrebe poživitve žurov v študentskih domovih v Mestnem Logu. Njihov program je zelo raznolik in sega od etno komadov slovenskega in balkanskega prostora, pop in jazz uspešnic, do avtorskih skladb. Osnovno vodilo skupine je zabavati občinstvo in se zabavati, kar je bilo razvidno tudi v nedeljo.

Za njimi pa je nastopila še belokranjska zasedba treh mladih glasbenikov - Leon Pečarič na bobnih, Sara Gričar na kitari ter J.T. Hwang na bas kitari. Trojica ni publike presenetila le s svojim nastopom, pač pa tudi z izjemno izvedbo in edinstveno interpretacijo funka in jazza.

Poleg kulinaričnega ter glasbenega doživetja so prizorišče bogatila tudi dekleta iz twirling kluba Spin Bela krajina, poslikave za otroke, igra cornhole-a, ter Chante Brown s ponudbo shiatsu masaž.

Organizator dogodka Blaž Pečarič je z obiskom in odzivom obiskovalcev zelo zadovoljen. Dejal je: "Lepo je videti, ko je celotno prizorišče polno zadovoljnih obiskovalcev, ki prihajajo od blizu in od daleč, da bi uživali v lepem vremenu, čudovitem ambientu in pestri ponudbi, ki smo jo za njih pripravili."

Zadovoljni so bili tudi ponudniki hrane in pijače. “Člani KBŠ-a in ostali, vsaka čast za organizacijo, trud, predanost in timsko delo na festivalu, ki vsako leto preseže pričakovanja. Še en dokaz, da je mladina pridna in sposobna. Meni osebno je v čast, da smo lahko že četrto leto del tega "mozaika" na urbani kulinariki,” pa je dodal še Alen Šišič, ki z Napoleon Caffe na dogodku sodeluje že od začetka.

Festival bo trajal vse do sobote, 26. 8. 2023. O ČrnFestu si lahko preberete na spletni strani: https://crnfest.si.

Za več informacij o programu spremljajte naša socialna omrežja: Facebook (Črnfest) in Instagram (festival.crnfest), vse vstopnice pa so v prodaji na entrio.si, program pa najdete tudi v koledarju dogodkov na Radiu Odeon.

Vir: KBŠ

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj