Na vsebino

Tabor gasilske mladine, 3. dan

V času od 18. do 20. avgusta je v kampu Turizem Lovšin v Križevski vasi potekal tabor mladih gasilcev Sektorja Suhor. Sektor Suhor sestavljajo štiri prostovoljna gasilska društva, in sicer: PGD Suhor, PGD Lokvica, PGD Grabrovec in PGD Dragomlja vas. Tabora se je udeležilo 37 otrok in 20 mentorjev oz. pomočnikov.

Tabor smo pričeli v petek ob 16. uri. Zbrali smo se pred gasilskimi domovi in se odpeljali v kamp Lovšin v Križevsko vas. Prvo dejanje je bil dvig gasilske zastave in otvoritev tabora ter namestitev v skupni šotor. Otroke smo razdelili v 4 vode, določili njihove mentorje in pričeli z izdelavo gasilskih zastav po vodih. Otroci so se po vodih poimenovali Ognjene strele, Indijanci, Rdeči borci in Frajerji. Po večerji smo se odpravili na nočni sprehod, potem pa je sledil počitek.

V soboto smo dan pričeli z jutranjo telovadbo, ki nas je dobro prebudila. Po zajtrku smo se odpravili na metliško kopališče, kjer smo se merili v gasilsko-tekmovalnih disciplinah. V tabor smo se vrnili na kosilo in kopanje, popoldanske aktivnosti pa smo zopet imeli na metliškem kopališču. Zabavali smo se s športno-gasilskimi igrami in se spuščali po n60 metrskem zip-linu. Zvečer je sledila disko zabava. Utrujeni, a polni prijetnih vtisov, smo se odpravili na zaslužen počitek.

V nedeljo smo dan zopet pričeli z jutranjo telovadbo. Po zajtrku je vsak pospravil svoje stvari in posteljo, nato pa smo se odpravili kopat. Po kopanju je sledil boj z vodnimi balončki med mentorji in otroci. Nato je prišel čas, da zaključimo z letošnjim taborom. Pridružili so se nam predsednik GZ Metlika, tovariš Martin Štubljar, poveljnik GZ Metlika, tovariš Srečko Hrastar, predsednik Mladinske komisije GZ Metlika, tovariš Miha Ambrožič in starši. Vse zbrane sta nagovorila vodja tabora Robert Draginc ter Martin Štubljar, predsednik GZ Metlika. Ta je pohvalil celotno organizacijo tabora in zaželel, da se izvajanje le tega nadaljuje tudi v bodoče. Otroci so ob zaključku prejeli diplomo in medaljo za pogum in sodelovanje, katere sta podeljevala tov. Srečko Hrastar in tov. Miha Ambrožič.

Najmlajši člani so tabor sklenili s spustom gasilske zastave. Veselje zadovoljnih otrok nam je dalo vedeti, da so uživali in da si želijo takšnega tabora tudi v prihodnje.

Organizatorji tabora se zahvaljujemo gospodu Luki Lovšin za res lepo sprejetost in počutje v njihovem kampu, GZ Metlika za pomoč pri organizaciji, Občini Metlika za prostor na kopališču v Metliki, Civilni zaščiti Črnomelj za ležišča, Matjažu Plutu za izposojo in postavitev skupnega šotora, PGD Metlika, še posebej Simonu Hrastarju, za pomoč pri izvedbi zip-lina. Iskrena hvala vsem mentorjem in pomočnikom pri organizaciji, ki so s svojo zagnanostjo in pripravljenostjo prostovoljno pomagali pri organizaciji in izpeljavi drugega tabora sektorja Suhor.

Vir: GZ Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj