Na vsebino

Črnomaljske kitaristke zelo uspešne na tekmovanju

Julija Vrlinič z mentorjem Tvrtkom Sarićem
Julija Vrlinič z mentorjem Tvrtkom Sarićem

V soboto in nedeljo so v Krškem potekali Dnevi kitare 2022. Gre za tekmovanje, ki vključuje solistično in komorno tekmovanje kitaristov v različnih starostnih kategorijah.

Tekmovanja so se udeležile tri kitaristke Glasbene šole Črnomelj.

Julija Vrlinič, ki je tekmovala v I. kategoriji (do 9 let starosti) je bila med tekmovalkami najboljša. Priigrala si je 95,33 točk, kar pomeni zlato priznanje, obenem je prejela še 1. nagrado. Julijin mentor je prof. Tvrtko Sarić.

Uspeh črnomaljskih kitaristk je v I. kategorija dopolnila še Jana Peteh iz razreda prof. Aljoše Vrščaja, ki je dosegla 90 točk in s tem zlato priznanje.

V I kategoriji so učenke odigrale tri skladbe po lastni izbiri, dolžina programa ni bila omejena.

IV. kategorija (do 15 let) je veliko bolj zahtevna. Tekmovalci so nastopili v dveh etapah; v prvi so zaigrali eno ali več skladb različnih karakterjev po lastni izbiri v trajanju največ 6 minut, v drugi etapi pa eno ali več skladb različnih karakterjev po lastni izbiri v trajanju do 8 minut.

Tudi tukaj je imela Glasbena šola Črnomelj svojega aduta, ki nosi ime Nuša Butala. Nuša je osvojila kar 97,17 točk in s tem osvojila zlato priznanje in 2. nagrado. Tudi Nušin mentor je prof. Tvrtko Sarić.

Čestitke kitaristkam, mentorjem in Glasbeni šoli Črnomelj!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj