Na vsebino

Vabljeni v projektno skupino za ozelenitev Metlike

V Mestni skupnosti in Komunali Metlika že nekaj časa razmišljamo o ideji projektne skupine (podobno kot UZM Črnomlja), ki bi skupaj z nami podajala predloge za nove ozelenitve v mestu in s konstruktivnimi predlogi in pomisleki pomagala tako lokalni skupnosti, občini kot komunali glede odstranitev ali sprememb pri že obstoječih zelenih površinah.

V Metliki se soočamo predvsem z naslednjimi problemi oz. izzivi:

  • imamo veliko zelenih površin, ki pa niso ustrezno urejane oz. sanirane (predvsem neustrezna sanitarna sečnja in obrezovanje)

  • v Mestni skupnosti prejemamo veliko prošenj in klicev prebivalcev po sečnji na javnih površinah, žal pa ne v mestu ne v občini nimamo ljudi, ki bi strokovno tudi podrpli ali ovrgli potrebo po sečnji, enake prošnje prejemamo s strani javnih zavodov. Odločitev je nato na strani enega posameznika.

  • odločitve o sečnji so velikokrat posledica nekaj zaposlenih na Komunali, ki nimajo ustreznega znanja (to se je pokazalo lani pri sečnji v Ulici 1. maja kjer je bil odrejen posek smreke - po želji in prošnjah večine prebivalcev, na koncu so delavci posekali vse kar je povzorčilo nemalo vroče krvi)

  • napovedujejo in načrtujejo se novi poseki (za namene ureditve prostorov pred trgovskimi in stanovanjskimi objekti), ki bodo nedvomno povzročili nemalno vroče krvi (upravičeno!), a žal v občini nimamo organa, ne odloka, ki bi lahko kakorkoli vplival drugače

  • z novim odlokom oz. OPN-jem so investitorji v industrijskih conah dolžni zagotavljati zelene površine - odlična priložnost za soustvarjanje s predlogi in oblikovanjem mesta po meri prebivalcev

  • V Beli krajini nimamo zaposlenega skupnega urbansta - krajinarja (v javnih strukutrah), ki bi bdel nad urejanjem površin v vseh treh občinah.

Vse zainteresirane (ne rabite biti iz metliške občine) vabimo, da se nam javite na [email protected] (ali pa meni na ZS). Prvi delovni sestanek načrtujemo v roku 1 meseca.

Vir: Mestna skupnost Metlika, Komunala Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj