Na vsebino

Črnomaljske občine list

Foto: Občina Črnomelj
Foto: Občina Črnomelj

Tako kot večina slovenskih občin, tudi Občina Črnomelj staršem ob rojstvu otroka s stalnim prebivališčem v občini na podlagi oddane vloge staršev, nameni denarno pomoč v višini 100 evrov. Gre za enkratno denarno pomoč, s katero se na podlagi pravilnika o enkratni denarni pomoč iz leta 2013, družini zagotovijo dodatna finančna sredstva za pokrivanje stroškov, ki nastanejo z otrokovim rojstvom. Vloga se lahko odda v času šestih mesecev po rojstvu otroka.

Novorojenčki v črnomaljski občini pa bodo po novem ob rojstvu deležni tudi drobne pozornosti. Ob prejeti odločbi o sredstvih, bodo starši namreč za svoje malčke prejeli še majičko s podobo belih brez in napisom "Črnomaljske občine list".

Seznam novorojenčkov Občina Črnomelj pridobi na podlagi oddanih vlog za pomoč občine ob rojstvu otroka. V lanskem letu so na ta način denarno nagradili 108 novorojenčkov, so še sporočili z občine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj