Na vsebino

Črnomaljski gasilci na mednarodnem usposabljanju v Karlovcu

Danes se je v Karlovcu začelo dvodnevno usposabljanje v okviru mednarodnega projekta "Gasilci pri dvigovanju pripravljenosti in ozaveščenosti na področju prometne varnosti". Gre za tretje usposabljanje gasilskih inštruktorjev na temo reševanja v prometnih nesrečah v okviru projekta, katerega partnerja sta Hrvaška gasilska zveza in CTIF Norveška.

Na usposabljanju poleg hrvaških gasilcev, sodelujejo tudi gasilci iz Norveške in Slovenije. Med slednjimi je tudi šest gasilcev iz Gasilske zveze (GZ) Črnomelj. »Prejeto povabilo na sodelovanje je rezultat odličnega sodelovanja GZ Črnomelj, gasilcev Karlovške županije, Gasilske zveze Slovenije in Hrvaške gasilske zveze. Delegacija GZ Črnomelj je s hrvaškimi kolegi izmenjala mnenja in se dogovorila za nadaljnje tesno sodelovanje tudi v okviru skupnih projektov. Udeleženci delavnice so izmenjali znanje, izkušnje ter dobre prakse,« so ob tem sporočili iz Gasilske zveze Črnomelj.

»Izmenjava izkušenj je zelo pomembna predvsem pri hujših prometnih nesrečah, ki smo jim žal priča vsakodnevno. Prav pri tovrstnih nesrečah z nujno medicinsko pomočjo sodelujejo tudi gasilci. Tovrstno usposabljanje bo prispevalo k še boljšemu delovanju gasilstva, ki se sooča z velikimi izzivi pri razvoju tehnologij v prometu in razvoju novih vozil,« pa je dejal glavni gasilski poveljnik Slavko Tucaković.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj