Na vsebino

V rumenih zabojnikih se najde marsikaj, celo mrtve živali

S Komunale Črnomelj v zadnjem času pogosto opozarjajo na nepravilno ločevanje odpadkov, zlasti pri odpadni embalaži. Nedavno so bili tudi s strani družbe za ravnanje s komunalno embalažo Surovina opozorjeni, da bodo primorani zaradi velike količine nečistoč v prevzeti komunalni embalaži, vsebnost le-te zaračunavati po višjih cenah. To pa lahko posledično vpliva tudi na višji mesečni znesek na komunalni položnici.

Da je odpadna embalaža zaradi nepravilnega odlaganja ločeno zbranih frakcij komunalnih odpadkov na ekoloških otokih v zadnjem času vse bolj »nečista«, pričajo tudi priložene fotografije. Poleg kosovnih in biološko razgradljivih odpadkov se v namenskih rumenih zabojnikih pojavljajo tudi smeti, ki sodijo v zelene ali črne zabojnike. Tako se v zabojnikih za embalažo znajdejo celo pralni stroji in mrtve živali.

»Za vse obstaja pravilen način odvoza, le pozanimati se je treba,« opozarjajo na Komunali Črnomelj, kjer ponovno poudarjajo, da v zabojnike za embalažo odlagamo plastenke, jogurtove lončke, pločevinke hrane in pijače, konzerve, vrečke, folije... Vsak zabojnik je tudi opremljen z napisom, ki obvešča kaj vanj sodi in kaj ne, kar uporabniku olajša ločevanje odpadkov. Pravilno ločeno zbiranje odpadkov je namreč skupna odgovornost, še poudarjajo na Komunali Črnomelj.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj