Na vsebino

Prostovoljstvu prijazna občina, v njej tudi Junaki našega časa

Slovenska filantropija med 22. in 28. majem že tradicionalno organizira 24. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje in ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva.

Na Slovesnem dnevu prostovoljstva je Slovenska filantropija včeraj v Žalcu razglasila letošnje prejemnike nazivov, med katerimi je naziv Prostovoljstvu prijazna občina za leto 2023 ponovno prejela tudi Občina Črnomelj. To pa ni edini prostovoljski projekt iz črnomaljske občine. Naziv Junaki našega časa 2023 je v kategoriji osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov prejela Osnovna šola Loka Črnomelj. Tega prejmejo šole in dijaški domovi, ki načrtno razvijajo prostovoljstvo učencev in zagotavljajo strokovno mentorstvo in koordinacijo dela mladih prostovoljcev.

»Ob tem se zahvaljujemo vsaki organizaciji in posamezniku v naši občini, ki s kakršnim koli dejanjem prostovoljno dela in tako pomaga sočloveku in lokalni skupnosti,« so še sporočili s črnomaljske občine.

Naziv Prostovljstvu prijazne občine ima ta hip v državi sicer 46 občin.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj