Na vsebino

Črnomelj v Združenju zgodovinskih mest Slovenije

Občina Črnomelj je po novem članica Združenja zgodovinskih mest Slovenije "Slovenia Historic Towns". Slednje povezuje 21 občin, ki imajo na svojem ozemlju velik del, po oceni med 70 in 80 odstotkov, najkvalitetnejše kulturne dediščine Slovenije. Predstavniki Občine Črnomelj so se v sredo, 6. aprila, udeležili programskega sveta združenja v Kostanjevici na Krki, kjer so se povezali s predstavniki ostalih občin članic.

»Veseli nas, da smo del tovrstnega združenja, v okviru katerega bomo dobili priložnost ogleda dobrih praks mesta, ki so podobna našemu,« ob tem sporočajo z Občine Črnomelj.

»Vsa mestna središča, stara mestna ali trška jedra, so z odloki zaščitena za kulturni spomenik, kar govori o tem, da se mesta zavedajo pomena in vrednosti svoje kulturne dediščine. Mesta povezuje prepričanje, da obnovljena kulturna dediščina prinaša tudi razvojne priložnosti. Pri tem se vse članice srečujejo s podobnimi izzivi in nalogami, vendar jih povezani in združeni lažje in bolje premagujejo,« pa izpostavljajo v Združenju zgodovinskih mest Slovenije.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj