Na vsebino

SŠ Črnomelj: vpis slab, a skladen s pričakovanji

Foto: A.R.
Foto: A.R.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je skupaj s srednjimi šolami pripravilo informacijo o številu prijavljenih kandidatov za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega in tehniškega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2022/23.

Na Srednji šoli Črnomelj so za prihodnje šolsko leto v štirih programih skupaj razpisali 138 prostih mest, na katere se je prijavilo 31 kandidatov. To je kljub dodatnemu štiriletnemu programu ekonomski tehnik, ki so ga razpisali letos, manj kot v preteklem letu.

Na črnomaljsko gimnazijo se je na 56 razpisanih mest za novince prijavilo 19 kandidatov.

V nov program ekonomski tehnik sta se na 28 razpisanih mest prijavila zgolj dva kandidata.

V program oblikovalec kovin - orodjar se je na 26 predvidenih mest za novince prijavil en sam kandidat.

V programu strojni tehnik pa je zasedenih 9 od 28 predvidenih mest za novince.

V novem šolskem letu bodo tako na Srednji šoli Črnomelj izvajali obstoječe tri programe, saj je bilo za program ekonomski tehnik premalo prijav.

»Čeprav vpis ni najboljši, je glede na okoliščine skladen s pričakovanji. Dijaki in zaposleni smo vnovič vložili vse napore v promocijo šole in naših programov – se predstavili na vseh belokranjskih osnovnih šolah že na začetku šolskega leta, pripravili četrtkove urice za devetošolce, izvedli tehnične dneve, virtualna informativna dneva, bili smo prisotni na dogodkih v lokalnem okolju, z objavami v medijih in na družabnih omrežjih … Verjamemo, da se bo pozitiven trend teh naporov pokazal v prihodnjih šolskih letih,« so ob tem zapisali na spletni strani SŠ Črnomelj, kjer ostajajo pozitivno naravnani in usmerjeni v prihodnost.

»Uspehi naših dijakov so dokaz, da je SŠ Črnomelj dobra šola. Ponujamo dobro osnovo za nadaljevanje študija kot tudi za zaposlitev. Strokovnost, profesionalnost in odgovornost do dijakov so naše vodilo še naprej,« so še zapisali.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj