Na vsebino

Znani so rezultati vpisa v SŠ Črnomelj

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je skupaj s srednjimi šolami pripravilo informacijo o številu prijavljenih kandidatov za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega in tehniškega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2021/22 po stanju na dan 22. 4. 2021.

Na Srednji šoli Črnomelj so za naslednje šolsko leto v treh programih skupaj razpisali 110 prostih mest, prijavilo pa se je 36 kandidatov. Po uradnih podatkih, objavljenih na spletni strani ministrstva, je vpis v črnomaljsko srednjo šolo za šolsko leto 2021/22 naslednji:

Na črnomaljsko gimnazijo se je na 56 razpisanih mest za novince prijavilo 24 kandidatov.

V program oblikovalec kovin se je na 26 predvidenih mest za novince vpisal en (1) kandidat.

V programu strojni tehnik je zasedenih 11 od 28 predvidenih mest za novince.

Vpis v srednje šole je sicer potekal do 2. aprila, do vključno današnjega dne pa so lahko prijavljeni kandidati svojo prijavnico za vpis prenesli na drugo srednjo šolo oz. drug program, če so menili, da je to za njih ustrezneje in si bodo na ta način zanesljiveje zagotovili vpis v srednjo šolo.

Vir: MIZŠ
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj