Na vsebino

V Dobličah gostili Mileno Zupančič

Foto: Jani Pavlin in Knjižnica Črnomelj
Foto: Jani Pavlin in Knjižnica Črnomelj

Na čudovit poletni dan, smo bili včeraj v Dobličah priča čudovitemu dogodku, ki je potekal v sklopu letošnjega Jurjevanja v Beli krajini. Ob 50-letnici premiernega predvajanja slovenskega filma Cvetje v jeseni, smo v čudovitem ambientu na zelenici za gasilnim domom, gostili glavno igralko Mileno Zupančič.

Pred samim začetkom je gostja pozdravila člane in članice Bralnega kluba ter podelila 28 priznanj za uspešno opravljeno Župančičevo bralno značko v Knjižnici Črnomelj in Krajevni knjižnici Semič. Zbrane sta uvodoma nagovorila župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek in predsednik Krajevne skupnosti Dobliče Borut Klobučar. Sledil je pogovor z igralko, ki ga je odlično moderirala Jelena Šikonja.

V pogovoru, ki je prehitro minil, smo izvedeli kako je tako uspešna igralka začela z igralstvom, o njenih začetkih in vlogah, ki zaznamujejo slovenski film in gledališče. Ker se vsaka obletnica praznuje z nečim sladkim, je pogovoru sledila pogostitev s torto in domačimi dobrotami, za katero so poskrbeli Pekarna Krajcar in pridne roke kmečkih žena. Ko se je dan le prevesil v noč, je sledil še ogled filma Cvetje v jeseni.

Ob tej priložnosti bi se organizatorji dogodka: Knjižnica Črnomelj, ZIK Črnomelj, Krajevna skupnost Dobliče, Prostovoljno gasilsko društvo Dobliče, Športno društvo Dobliče in Društvo kmečkih žena Črnomelj, želeli zahvaliti vsem obiskovalcem dogodka in donatorjem, ki ste pripomogli, da je bil dogodek izpeljan v domačem, prijetnem vzdušju.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj