Na vsebino

Dan za razvajanje v Domu starejših občanov Črnomelj

V sklopu praznovanja 30. obletnice delovanja Doma starejših občanov, smo danes za naše stanovalce pripravili DAN ZA RAZVAJANJE. Po celi hiši so potekale različne aktivnosti. V dnevnem centru so stanovalci in delavke pekli »štrudelj« in celo pritličje je omamno dišali po jabolkih in cimetu. Peke palačink so se lotili v prvem nadstropju. Stanovalci drugega nadstropja so odšli na aktivnosti po hiši, ker v omenjenem nadstropju poteka adaptacija. Mašinski piškoti so se pekli v tretjem nadstropju, četrto nadstropje pa je dišalo po domačem kruhu. V petem nadstropju smo jim uredili frizure, nohte, masirali noge, roke in obraz. Stanovalci, ki so večino časa v postelji, so lahko uživali v aromaterapiji. Po sobah smo razdelili difuzorje z ustreznimi eteričnimi olji in tako so bili tudi oni deležni razvajanja, predvsem s pomočjo vonja.

Vsi stanovalci, tako sodelujoči kot ostali po sobah, so lahko uživali ob kavici in pečenih dobrotah. V aktivnostih je sodelovalo 100 stanovalcev. Vsi so bili zelo veseli in zadovoljni z nekoliko drugače preživetim dnevom in so izrazili željo, da bi bilo še večkrat tako.

Ob praznovanju pripravljamo v domu še nekaj aktivnosti:

  • v ponedeljek, 19. februarja med 9.00 in 12.00 uro bo potekal DAN ODPRTIH VRAT (izvajale se bodo brezplačne meritve krvnega sladkorja in tlaka, svetovanje, ustvarjalna delavnica za najmlajše)
  • v sredo, 21. februarja ob 18.00 uri bo potekal ALZHEIMER CAFE(fizioterapevtka Damjana Kolbezen Žepič bo povedala in pokazala nekaj nasvetov, kako ostati čil tudi v starosti)
  • v torek, 27. februarja ob 10. uri bo otvoritev razstave DENAR SVETA (naša delavka Marija Zupančič bo na ogled postavila svojo zbirko bankovcev in kovancev)
  • v sredo, 14. marca se bomo s stanovalci odpravili na obisk v Varstveno delovni center Črnomelj
  • v torek, 20. marca ob 10. uri bo potekala osrednja prireditev ob 30. obletnici Doma.
Vir: DSO Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj