Na vsebino

Danes se je pričel Filmski tabor Kolpa

Ekipa delavnice "dokumentarni film" je snemala pri črnomaljskem županu.
Ekipa delavnice "dokumentarni film" je snemala pri črnomaljskem županu.

V Balkovcih bo do srede potekal že 15. Filmski tabor Kolpa, ki bo 24-im mladim iz vse Slovenije ponudil možnost ustvarjalnega druženja s slovenskimi filmskimi ustvarjalci.

Udeleženci sodelujejo v eni od štirih delavnic: filmska igra, filmski scenarij in režija, dokumentarni film ter animirani film. Delavnice vodiko priznani slovenski filmski strokovnjaki: režiserka Maja Weiss, gledališka, televizijska in filmska igralka Mojca Funkl, grafična oblikovalka, mentorica delavnic animiranega filma in vodja projektov Enimation School pri Društvu za razvoj filmske kulture Brina Fekonja, režiser in skladatelj filmske glasbe August Adrian Braatz ter scenarist, režiser kratkih filmov, glasbenih videospotov in dokumentarnih filmov Aron Horvath Botka.

Letošnja tema ustvarjanja je medkulturni dialog in sodelovanje med kulturami, delavnica dokumentarnega filma pa se bo lotila življenja potomcev Uskokov v Beli krajini.

Letošnji filmski tabor je hkrati tudi zadnji, kjer kot mentorica sodeluje režiserka Maja Weiss, Belokranjka, ki je dala pobudo, da so na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj pred 15 leti začeli z organizacijo Filmskega tabora Kolpa.

Zaključna projekcija nastalih filmov, ki bo del programa letošnjega festivala ČrnFest, bo v sredo ob 19.30 uri na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj.

Vir: ZIK Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj