Na vsebino

Delfinčki in Čebelice na obisku v Knjižnici Črnomelj

V petek, na prvi marčevski dan, so nas v sončnem vremenu obiskali otroci in vzgojiteljice iz Vrtca Čardak: Čebelice in Delfinčki. Prvi ob 9. in drugi ob 10. uri. Skupaj smo si ogledali razstavo starih igračk, ki jo je pripravil Antikvariat Glavan iz Ljubljane, pogovorili smo se o nastanku knjige, kako ravnamo s knjigami in o kulturnem obnašanju v knjižnici.

Ker so se Čebelice in Delfinčki v februarju veliko pogovarjali o kulturi in umetnosti, smo za njih v nadaljevanju pripravili štiri kamišibaj predstave. Predstavili smo tri Župančičeve pesmice, ker je letošnje leto ravno Župančičevo leto, in na koncu ob slikah še vsi skupaj zapeli ponarodelo pesmico Kuža pazi.

Otroci so se tudi sami predstavili in skupinsko recitirali Župančičevo Lenko in Na kolenu, Živa in Timon pa sta se samostojno predstavila s pesmijo Svetlane Makarovič in s slovaško ljudsko pesmico Miška je kuhala kašico. Bilo nam je zelo lepo.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj