Na vsebino

Delfinčki na obisku v knjižnici

Danes zjutraj so nas obiskali otroci iz Vrtca Čardak, skupaj z vzgojiteljicami Alenko, Mojco in Urško. Radi obiskujejo našo knjižnico in že veliko vedo o knjižnici, knjigah, o ravnanju s knjigami in o bontonu v knjižnici. Po pogovoru o vsem tem, smo se v Pravljični sobi družili še s kamišibajem in s pravljico o Muci Rozalindi, avtorja Piotra Wilkona.

Nekoč je živela mačja družina in cel njen rod je bil poznan po čudoviti črni dlaki. Muc Kazimir in muca Karolina sta se odločila za potomstvo in nestrpno pričakovala muce s črno dlako. Na svet je primjavkalo pet muc: štiri so bile črne kot oglje, peta pa je bila rdeča. »Kakšna sramota, le kaj bodo rekli ljudje?!« je tožil muc Kazimir.

Rdeča muca Rozalinda je počela vse ravno nasprotno kot njeni bratci in sestrice. Raje je pila čaj kot mleko, spoprijateljila se je s psom in se igrala z mišmi. To je doma povzročalo kup težav, zato se je odločila, da odide od doma. Po njenem odhodu je v hiši ponovno zavladal mir.

Nekega dne je mačja družina gledala televizijo in kar naenkrat so na televiziji zagledali muco Rozalindo. Nastopila je kot zvezda znane glasbene skupine. Kmalu potem se je vrnila domov in s seboj pripeljala svojo mačjo družino – štiri rdeče muce in kot oglje črnega mačka. Ta je bil podoben gospodu Kazimiru, ki je bila zelo ponosen na svoje vnuke, še posebej na črnega mačka. V hiši sta zopet zavladala mir in sreča.

Otroci bodo v vrtcu narisali mačjo družino in ob prvi priložnosti prinesli risbice v knjižnico, kjer jih bomo razstavili.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj