Na vsebino

Delo Mihe Henigsmana na državni razstavi

Miha Henigsman: Interakcija / foto: Mateja Gačnik Miklavž
Miha Henigsman: Interakcija / foto: Mateja Gačnik Miklavž

Lanskega septembra so v Krškem na ogled postavili dela, ki so bila uvrščena na VIII. Regijsko tematsko razstavo Videz tipnega. Na razstavo je bilo, po strokovni presoji mag. Nataše Mirtič, izbranih 20 del.

Po ogledu vseh regijskih razstav je državni selektor, akademski slikar Rober Lozar, izbral dela za 8. državno razstavo Videz tipnega. Na državno razstavo, ki bo na ogled postavljena 22. junija letos v Murski Soboti, se je uvrstilo tudi delo Semičana Mihe Henigsmana z naslovom Interakcija. Na državno razstavo so se uvrstila še dela Alenke Venišnik (Brežice), Branke Pirc (Krško), Milene Mraovič (Krško), Romana Blatnika (Krško) in Vesne Davidovič (Dobova).

Videz tipnega je naslov tematskih razstav, ki jih je za sezono 2021/2022 razpisal Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Slednji državne tematske razstave, namenjene ljubiteljskih likovnim ustvarjalcem, bienalno organizira že od leta 2008. Razstave presegajo klasične likovne tematske natečaje, saj je projekt zastavljen širše in čez daljše časovno obdobje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj