Na vsebino

Dementni oddelek kmalu v novi podobi

Prenova podstrešnih prostorov dislocirane enote za demenco Doma starejših občanov (DSO) Metlika, ki poteka od aprila, se bo zaključila konec oktobra, je sporočila direktorica doma Ivica Lozar. Dela bi morala biti po prvotnem načrtu zaključena že konec septembra, a se je izvedba zaradi težav pri dobavi materiala za mesec dni zamaknila. Po zaključku del bo v dislocirani enoti prostora za 84 stanovalcev, trenutno jih je 60.

Po zaključenih delih, s katerimi bodo v dveh enotah pridobili skupno 24 namestitvenih mest, bodo začeli s selitvijo stanovalcev iz matične enote na Mestnem trgu. Pri tem bodo 35 stanovalcev premestili v stavbo Komende ob matičnem domu, ostale pa v prenovljeno enoto za demenco. Tam se bodo zaradi trenutne prostorske stiske enoposteljne sobe začasno spremenile v dvoposteljne, dnevni prostori pa v večposteljne sobe. Zasebnost stanovalcev bodo zagotovili s pregradami za postelje.

Konec leta se bodo v DSO Metlika lotili še preureditve prostorov po aktualnih standardih in normativih na Mestnem trgu. Z deli naj bi zaključili oktobra prihodnje leto, ko se bodo stanovalci lahko vrnili v prenovljene prostore. Novi prostori bodo večji, triposteljnih sob ne bo več, vsaka soba bo imela svojo kopalnico, prenovili bodo vse inštalacije, zagotovljenih bo tudi več zelenih površin.

»Po končani adaptaciji se bo znova vzpostavilo prvotno stanje. Kljub navedenim spremembam bomo zaposleni v domu poskrbeli, da se bodo naši stanovalci počutili dobro in varno tudi v novem okolju,« je še zapisala Ivica Lozar ter svojce in obiskovalce pozvala k strpnosti ob morebitnih nevšečnostih.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj