Na vsebino

Destinacija Bela krajina v mreži kolektivnih blagovnih znamk

Destinacija Bela krajina je vstopila v mrežo kolektivnih blagovnih znamk (KBZ), vzpostavljenih po modelu Izvorno slovensko. Javni zavod RIC Bela krajina je kot lastnik in upravljalec Kolektivne blagovne znamke Belokranjsko / Bela krajina finest podpisal pogodbo ter prejel listino s katero so uradno postali člani Mreže KBZ. Listino so prejeli danes v Ormožu, v okviru 4. srečanja koordinatorjev Mreže KBZ, ki je bila s pogodbo med 12 ustanovnimi partnerji vzpostavljena januarja letos.

Kolektivne blagovne znamke so v zadnjih desetih letih postale pomembno orodje razvoja podeželja v pametne ruralne destinacije s kreativnimi in uspešnimi ponudniki ter povezovalci, najpogosteje destinacijskimi organizacijami. Slednje so vzpostavljanje znamk razumele kot enega prvih ukrepov strateške prihodnosti destinacije. Na svečanem srečanju 31. januarja je bila vzpostavljena Mreža kolektivnih blagovnih znamk, oblikovanih po modelu Izvorno slovensko, katerega avtor in lastnik je podjetje ProVITAL d.o.o.

Člani mreže si prizadevajo za skupen strateški razvoj in prenos znanj, izkušenj ter spretnosti, skupne raziskovalne aktivnosti, prijave na razpise, ter vzpostavitev modela platforme, ki bo omogočila informiranje, komuniciranje, trženje, prodajo, logistiko, distribucijo in evalviranje certificirane ponudbe visoke kakovosti in lokalno dodane vrednosti vsake KBZ. Glavni namen Mreže je doseči boljšo informiranost in ozaveščanje vseh javnosti, o pomenu lokalno pridelane in predelane hrane, storitev in doživetij, s čim manjšim ogljičnim odtisom ter posledično večjo povezano prodajo po cenah, ki so skladne s pričakovanji ozaveščenih kupcev.

Kolektivna blagovne znamke Belokranjsko / Bela krajina finest je znamka, ki predstavlja izvrstno, sonaravno pridelano, predelano, izdelano ali ponujeno lokalno ponudbo iz destinacije Bela krajina, ki pod svojim okriljem predstavlja s strani strokovne komisije certificirano ponudbo pridelkov, živilskih in rokodelskih izdelkov ter jedi in pijač postreženih na gostinski način.

Splošni znak se uporablja za skupno promocijo KBZ, izdelkov, storitev in ponudnikov.

Certifikat kakovosti se uporablja za označevanje izdelkov, storitev in ponudnikov, ki so pridobili pravico do uporabe KBZ Belokranjsko / Bela krajina finest.

Celostno podobo znaka KBZ Belokranjsko so gradili na izhodiščih opredeljenih v dokumentu Oblikovanje CGP za destinacijsko znamko Bela krajina. Sloni na zaokroženi zgodbi destinacije Bela krajina, dežele srčnih ljudi, ki se predstavlja kot gostoljubna destinacija mistične narave, svežih voda, prepleta narodov in kultur, živih tradicij in običajev, ki ponuja aktivna avtentična doživetja ob občutenju narave.

Vir: RIC Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj