Na vsebino

Divje rastoče orhideje na vezenini

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je včeraj v Primožičevi hiši v Črnomlju, v sodelovanju z Razvojno informacijskim centrom Bela krajina, pripravil razstavo vezenih izdelkov članic študijskega krožka Orhideje in vezenine.

Članice študijskega krožka so motive divje rastočih orhidej, ki jih najdemo v Beli krajini, predvsem v Poljanski dolini, prenesle na vezenino in tako okolju približale njihovo lepoto. Na izdelke kot so ženska in otroška oblačila, torbe, blazine, prte in nakit so izvezle trinajst različnih orhidej. Znanje o divje rastočih orhidejah in njihovih značilnostih jim je posredoval Jernej Kavšek, ki se ljubiteljsko ukvarja s temi rastlinami in ureja spletno stran Orhideje Bele krajine. Potrebno je bilo vložiti veliko ur dela, potrpežljivosti in seveda pridnih rok, da so nastali vezeni izdelki, ki so na ogled v času prireditve Jurjevanje, v Primožičevi hiši, od 22. do 24. junija 2018. Lahko pa si razstavo ogledate tudi kasneje, po dogovoru s Turistično informacijskim centrom Črnomelj.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj