Na vsebino

DKŽ Dragatuš organiziralo predavanje o zdravju

Včeraj popoldne smo prisluhnili ga.Ljiljani Špec, dr. med. spec. spl. med., ki nas je s svojim predavanjem z naslovom "Preventiva v bolezni in v vsakdanjem življenju" opomnila kako pomembno je delovati preventivno. Dejstvo, da Slovenci bolj zbolevamo in umiramo do 10 let prej kakor ostali Evropejci je zelo zaskrbljujoče in tega se premalo zavedamo. Bolezni kot sta sladkorna bolezen in srčno-žilna obolenja lahko preprečimo, če skrbimo za svoje zdravje ali vsaj premaknemo v pozno starost. Predavateljica je poudarila pomen odzivanja na državne preventivne zdravstvene programe (cepljenja v otroški dobi, cepljenja proti gripi in pljučnici, preventivni pregledi odraslih – referenčne ambulante, Dora program, Zora program, Svit program, PSA program), ki se jih premalo udeležujemo. Tovrstni programi nam omogočajo ohraniti svoje zdravje čim dlje v starost. Dotaknila se je tudi preventive na nivoju posameznila in nam svetovala kako se spopasti z zdravstvenimi težavami, ki nam krhajo zdravje. V današnjem času, ko je stresa veliko več kakor včasih, časa premalo in obveznosti veliko, si je potrebno preventivno ravnanje privzgojiti, pravi predavateljica.

Predavanje se je končalo s prijetno debato z zdravnico. Obudili smo tudi spomine na čase, ko smo ga. Ljiljano Špec sprejele v DKŽ Dragatuš kot častno članico. Prisotne poslušalce in predavateljico smo še povabili na našo bližujočo se tradicionalno prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, ki bo v nedeljo, 13.marca 2016 ob 15.00 uri v OŠ Komandanta Staneta Dragatuš. Vabljeni tudi vsi ostali!

Vir: DKŽ Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj