Na vsebino

Dobrodelna akcija: zakoncema iz Metlike pogorel velik del ostrešja hiše

Da nesreča res nikoli ne počiva se je znova izkazalo 7. septembra, ko je zagorelo pri Jakljevičih v Metliki. Zakonca Franc in Nada Jakljevič živita v stanovanjski hiši na metliški Ulici Belokranjskega odreda 18. Usodnega četrtka ju je presenetil dim v zgornjih prostorih hiše. Takoj sta ukrepala in poklicala gasilce, ki so prišli v nekaj minutah. Požar je bil v dveh urah pogašen.

»Pogorel nama je velik del ostrešja stanovanjske hiše. Zamenjati bova morala leseni del strehe, strešno kritino, strope, večino oken in električne napeljave. Sanirati bomo morali stene. Zaradi ognja in vode bova morala zamenjati tudi talne obloge in pohištvo. Hvaležna bova za vsako pomoč pri saniranju škode na najinem domu,« sta zapisala zakonca Jakljevič, ki se ob tem zahvaljujeta tudi prostovoljnim gasilcem, policiji, sosedom in vsem, ki so jima pomagali v prvih težkih trenutkih.

Na Rdečem križu Metlika zato z današnjim dnem začenjajo dobrodelno akcijo zbiranja finančnih sredstev za pomoč družini Jakljevič iz Metlike, ki bo potekala vse do 13. oktobra. Zbrana sredstva bodo porabljena namensko, za obnovo škode po požaru.

Sredstva lahko nakažete na TRR Rdečega križa Metlika SI56 0299 4001 9199 751 (NLB); sklic: 00 2023 s pripisom „požar“.

Vir: Rdeči križ Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj