Na vsebino

Dobrodelna akcija zbiranja plastičnih zamaškov

Konec junija smo na OŠ Komandanta Staneta Dragatuš Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju Vesele nogice oddali 11 velikih vreč zamaškov, ki smo jih pridno zbirali od začetka marca 2023. Na ustvarjalno-trajnostni natečaj Zamaškonjam smo se prijavili, ker so nas pritegnile dobrodelnost, kreativnost, trajnost in ekologija, katere poudarja omenjeni natečaj. Res je, da nismo zbrali dovolj zamaškov za zmago, smo pa veseli, ker smo pomagali društvu, ki pomoč potrebuje.

Vse se je začelo z veliko kartonasto škatlo in kreativno idejo naših učencev likovno-umetniškega in tehniškega krožka. Zamisel, ki je najprej nastala na listu papirja, je s pridnimi in iznajdljivimi rokami učencev postala resničnost. Seveda so na pomoč prihiteli še čopiči, lepilo, škarje, olfa nož in barve, s katerimi smo lahko ustvarili našega Zamaškonjama. Tako je naš Zamaškonjam, tj. kreativni izdelek naših učencev za zbiranje zamaškov, postal tudi finalist natečaja Naj Zamaškonjam 2023, na kar smo zelo ponosni. To pomeni, da je bil uvrščen med 20 najbolj kreativnih Zamaškonjamov v Sloveniji. Postavili smo ga na hodnik, kjer je s svojo zanimivo obliko in barvo privabljal številne otroke, učence, starše, vzgojiteljice in učitelje, da smo ga vsakodnevno hranili s plastičnimi zamaški, ki smo jih prinesli od doma. Do konca marca smo s skupnimi močmi na naši šoli zbrali 56 kg plastičnih zamaškov, kar je zelo veliko za manjšo šolo, kot je naša, do konca junija pa še nekoliko kilogramov več. Zamaške je zbiralo veliko šol in vrtcev po Sloveniji, na 163 različnih lokacijah smo vsi skupaj zbrali več kot 10 ton zamaškov.

Veseli smo, da bomo z zbiranjem zamaškov pomagali pri nakupu pripomočkov in terapij za otroke s posebnimi potrebami in težavami v razvoju. Veseli pa smo tudi, da smo s to našo akcijo storili nekaj dobrega za naš planet ter da v tem duhu vzgajamo tudi naše otroke in učence.

Z zbiranjem plastičnih zamaškov bomo nadaljevali še v naslednjem šolskem letu.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v tem šolskem letu pridno zbirali zamaške in hranili našega Zamaškonjama.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj