Na vsebino

Dodelitev štipendij Občine Metlika

Občinski svet Občine Metlika je v letošnjem letu sprejel Odlok o podeljevanju štipendij Občine Metlika.

Na podlagi Odloka je bil v mesecu avgustu 2019 objavljen javni razpis za dodelitev štipendij Občine Metlika za šolsko oziroma študijsko leto 2019/2020. Rok za oddajo prijav je bil 7. oktober 2019. Na razpis je prispelo 15 vlog, in sicer 5 vlog dijakov in 10 vlog študentov.

Predmet javnega razpisa je bil dodelitev 6 štipendij, in sicer 4 štipendije za študente in 2 štipendiji za dijake.

Do štipendije Občine Metlika so upravičeni dijaki in študentje, ki imajo stalno prebivališče v občini Metlik, so v zadnjem šolskem/študijskem letu dosegli nadpovprečne ocene in redno napredujejo v višji letnik ter so v času izobraževanja na ravni izobraževanja, za katerega uveljavljajo štipendijo oziroma v zadnjem letu izobraževanja predhodne ravni izobraževanja dosegli pomembne dosežke na posameznem področju.

Štipendija se podeljuje za eno šolsko/študijsko leto. Višina mesečne štipendije znaša 100,00 EUR za dijake in 150,00 EUR za študente.

Občina Metlika s tem ukrepom želi spodbuditi in nagraditi dijake in študente z dobrim učnim uspehom, ki v času študija dosežejo pomembnejše uspehe in/ali aktivno sodelujejo v družbenem življenju v občini.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj