Na vsebino

Nagrajeni dokumentarec z Urško Ristić navdušil tudi v Črnomlju

Včeraj smo v dodobra napolnjeni dvorani Kulturnega doma Črnomelj, predvajali z vesno nagrajeni dokumentarni film Telo, v katerem kot glavna protagonistka nastopa Črnomaljka Urška Ristić. Šlo je za prvo projekcijo filma v Sloveniji izven Ljubljane, kjer film še zmeraj, mesec po premierni projekciji, privablja gledalce.

Intimni dokumentarec Telo v režiji Petre Seliškar, ki raziskuje izjemno življenje in zapleteni notranji svet ženske, ki je dvajset let preživela na robu med življenjem in smrtjo, je svojo premiero doživel avgusta na filmskem festivalu v Sarajevu. Na Festivalu slovenskega filma 2023 v Portorožu je film, ki je nastajalveč kot 20 let, v ostri konkurenci prejel nagrado vesna za najboljši dokumentarni film.

Na belokranjski premieri smo imeli čast, da so nas v pogovoru po filmu obiskali režiserka Petra Seliškar, direktor fotografije Brand Ferro, protagonistka filma Urška Ristić in partner Bojan Ristić, ki so nam film in zgodbo približali še skozi svoje oči.

Za vse, ki si filma niste uspeli pogledati, bo ta na sporedu v Kinu Črnomelj ponovno v četrtek, 16. novembra, ob 19. uri.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj