Na vsebino

Doživljanje Škocjanskih jam na daljavo

Naravoslovni dan šestošolcev

Včeraj so šestošolci naše šole izvedli naravoslovni dan na daljavo. Zjutraj jih je pričakalo osnovno navodilo v spletni učilnici za naravoslovje 6. Svojo ekskurzijo do Škocjanski jam so pričeli v Nearpodu, kjer jih je čakalo besedilo s kratkimi nalogami, dokumentaren film o Škocjanskih jamah in sprehod po jami, seveda virtualno. Svoje popotovanje so zaključili z izdelavo modela kraške jame. Zaradi trenutnih razmer so učenci svoje delo fotografirali in fotografije objavili v spletni učilnici. Komaj čakamo, da bomo njihove izdelke občudovali v živo na šolski razstavi.

Učenci so tako obiskali Škocjanske jame na drugačen način, kot je bilo predvideno v septembru. Z drugačno organizacijo dneva kot npr. samostojnim učenjem, prebirnjem različnih virov in ustvarjalnostjo, so imeli vsi šestošolci priložnost razvijati kompetenco podjetnosti s pomočjo kompetenc: prevzemanje pobude, motiviranost in vztrajnost ter ustvarjalnost.

Vir: OŠ Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj