Na vsebino

DPM Metlika se poteguje za naj projekt podeželske mladine

Foto: DPM Metlika
Foto: DPM Metlika

Člani Društva podeželske mladine Metlika so pred dvema letoma s predstavitvenim videom Belokranjska pravljica osvojili laskavi naziv Naj projekt 2020, ki ga je z namenom spodbujanja razvoja lastnih, izvirnih in drugačnih projektov med mladimi na podeželju, razpisala Zveza slovenske podeželske mladine. To možnost imajo tudi letos.

Ker se v društvu zavedajo pomembnosti povezovanja generacij in izmenjave znanj, so se tokrat na omenjeni natečaj prijavili s predstavitvenim videom Iz roke v roko skozi generacije. Slednji je eden od petih nominiranih projektov društev, ki jih je strokovna komisija izbrala in podala na spletno glasovanje ter se tako potegujejo za naziv Naj projekt podeželske mladine 2022. Svoj glas za predstavitveni video Društva podeželske mladine Metlika lahko oddate TUKAJ.

Glasovanje poteka do 20. novembra, letošnjega zmagovalca pa bodo razglasili na prireditvi v Semiču.

Društvo podeželske mladine Metlika je letos organiziralo že 25. Kmečki praznik. Ker je njihova vizija prepoznavnost Bele krajine in vključevanje mladih kmetov v projekte, so k sodelovanju povabili druge organizacije, društva, lokalne ponudnike ter rokodelce. Zavedajo se namreč pomena medgeneracijskih povezovanj in prenosa znanj od starejših na mlade. Letošnji kmečki praznik so zato poimenovali Iz roke v roko skozi generacije in ustvarili naslednji video.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj