Na vsebino

KUD Plac s svežim vetrom v hrbet

Skupina mladih Metličanov je združila moči in sklenila obuditi dogajanje v Metliki. Prevzeli so Kulturno umetniško društvo Plac (KUD Plac) z idejo, da ga na novo obudijo in v Metliki predstavijo nove dogodke. Prvi med njimi bo koncert zasedb Goblini iz Srbije ter Tahijevi kmetovi iz Karlovca, ki bo 25. novembra v Bakhusu.

KUD Plac sodeluje pri različnih dogodkih, med drugim so pomagali tudi pri organizaciji nedavnega soočenja kandidatov za župana Metlike. Tudi med prihajajočimi božičnimi prazniki imajo v načrtu različne dogodke, pri katerih bodo združili moči s Klubom belokranjskih študentov, društvom Pungart, Zavodom Metlika in Občino Metlika. Glavna atrakcija prazničnih dogodkov bo drsališče pred metliškim gradom, pripravili pa bodo tudi kulturne prireditve.

Za naslednje leto KUD Plac načrtuje izvedbo različnih delavnic, turnirjev, kvizov, obuditev metliškega kina in še več koncertov, ki naj bi se vrstili skozi celo leto.

Na izredni seji, kjer je bila prisotna večina članov KUD Plac, so izvolili tudi novega predsednika društva. To je postal Izidor Vraničar, ki bo društvo vodil s pomočjo ostalih članov. Pomoč pri vodenju je ponudil tudi bivši predsednik Marko Lakner. "Čeprav je predsednik samo ena oseba, se KUD Plac vodi skupno in vsak član prispeva ter pomaga drug drugemu," poudarjajo v KUD Plac.

Vir: KUD Plac

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj