Na vsebino

Drage šolarke in šolarji, dobrodošli nazaj v šolskih klopeh!

Župan Darko Zevnik je na 1. šolski dan obiskal OŠ Metlika in osnovnošolcem zaželel uspešno leto ter da da bi slednjega preživeli v šolskih klopeh. V preteklem letu so se ravno mladi, glede na razmere, znašli pred posebnim izzivom.

Občina Metlika je za bolj varno pot v šolo pričela urejati Vinogradniško cesto z izvedbo ukrepov umirjanja. Prvo fazo je v celoti financirala Direkcija RS za infrastrukturo - uredila se je talna in vertikalna signalizacija ter izvedla rekonstrukcija javne razsvetljave v območju prehoda za pešce na območju, kjer se priključuje Šolska ulica. V drugi fazi je predvidena rekonstrukcija še preostale javne razsvetljave.

Kmalu bo na lokaciji vzporedno od obstoječega igrišča za Osnovno šolo Metlika, v skupni površini 480 m2, zrasel tudi kolesarski poligon - Pumptrack Metlika. Kolesarski poligon bo obsegal poligon, dostopne poti ter urejeno okolico z urbano opremo. Z novo pridobitvijo bomo popestrili možnosti rekreacije na prostem za vse generacije, posebej za otroke in mladino.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj