Na vsebino

Drugačne pravljice v aprilu

V aprilu smo se z našimi udeleženci Drugačnih pravljic pogovarjali o Almi Karlin, prisluhnili pa smo tudi dvema zanimivima in humornima zgodbama – O petelinu, ki je želel leteti ter zgodbo o zaljubljeni kokoški.

Uporabniki bivalne in delovne enote ter enote Vinica so preko zgodbe spoznali svetovno popotnico, raziskovalko, pisateljico in poliglotko Almo Karlin. S pomočjo globusa smo si nazorno ogledali njeno osemletno potovanje okrog sveta, na katerega se je podala popolnoma sama. Spoznala je različne kraje, ljudi, njihove običaje in vse to opisala v številnih knjigah, ki jih je izdala.

S skupino učencev iz OŠ Milke Šobar Nataše smo reševali uganke o domačih živalih ter ob prebiranju pravljice spoznali, kaj se zgodi, če se kokoši zaljubijo v petelina. Ker je pred nami velikonočni čas, si je vsak izmed učencev pobarval tudi svoje velikonočno jajce.

Z uporabniki enote Lunca pa smo se spraševali ali petelini sploh znajo leteti. Ker smo bili nekoliko v dvomih, kajti mnenja so si bila deljena, smo si prebrali zgodbo. In ugotovili smo, da je petelin ptič, ki ne more leteti. Ima pa čudovito pisano perje, katerega lahko s ponosom razkazuje.

Aprilske pravljice so bile tudi zadnje v letošnjem šolskem letu. Pred nami je samo še zaključno srečanje za vse skupine in vse udeležence projekta Drugačne pravljice. Pripravljamo ga v mesecu maju, ko nas obišče mladinska pisateljica. Katera to bo, pa izveste takrat.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj