Na vsebino

Medgeneracijsko branje med 1. in 9. razredom

V petek, 18. 2. 2022, smo se učenci 9. razreda pri slovenščini napotili k učencem 1. razreda z namenom, da jim preberemo pravljico.

Medgeneracijsko branje je potekalo drugič zapored v tem šolskem letu. Za drugo srečanje smo izbrali pravljico z naslovom O mišku, ki ni imel sani pisateljice Kadri Lepp. Najprej smo se posedli, nato pa prebrali pravljico. Vsak devetošolec je prebral del besedila, prvošolčki pa so ga lahko spremljali na slikovnem gradivu po PPt. Nato so si prvošolčki izbrali vsak svojega devetošolca.

Nekateri pari so ostali isti kot na prvem srečanju, nekateri pa so se premešali. Skupaj smo reševali zabavne naloge v povezavi s knjigo, med katerimi so prvošolci spoznali tudi, kje leži Estonija, kakšna je njena zastava, za koliko se razlikujeta najvišji gori Slovenije in Estonije.

Nazadnje smo še ustvarjali. Na blokov list so prvošolčki narisali enega izmed glavnih junakov, miška ali želvaka, polepili so ga s koščki reklamnega papirja (lepljenka) in po lastnih željah še kaj dorisali. Devetošolci so jim pomagali predvsem pri trganju in lepljenju.

Dve šolski uri sta zelo hitro minili. Na koncu smo bili vsi zadovoljni, najmlajši in najstarejši ter vse tri učiteljice, in si obljubili, da bomo izvedli še eno podobno srečanje.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj