Na vsebino

Semiški drugošolci v šoli v naravi

Učenci 2. razredov iz OŠ Semič in PŠ Štrekljevec so se v začetku tedna podali v šolo v naravi v CŠOD Lipa Črmošnjice.

Po ogledu okolice in sprejemu v dom, so si uredili postelje, izbrali ime sobe ter narisali njihov znak. Do kosila so na igrišču igrali nogomet, raziskovali igrala v okolici doma ter se preizkusili v namiznem tenisu. Po popoldanskem odmoru, so se razdelili v dve skupini. Ena je odšla v gozd ter se spoznavala z različnimi gozdnimi preoblekami, učenci druge skupine pa so si iz lesa izdelali spominek, konstruirali različna vozila iz lego kock ter se spuščali po ziplinu.

Zelo mrzel in pester dan se je že prevesil v večer. Kuharice so nam pripravile slastno kremno juho in še slajši šmoren. Nočni sprehod je zaradi dežja odpadel, smo pa večer izkoristili za druženje v sobah in krajšo zimsko risanko.

Drugi dan smo se zbudili v deževno jutro. Pojedli smo slasten zajtrk in uredili svoje sobe. Sledilo je njihovo ocenjevanje. Kaj kmalu smo bili že razdeljeni v dve skupini. Prva skupina se je najprej sprehodila do nekdanje kočevarske vasice Novi tabor, kjer smo si ogledali, še danes vidne, ruševine takratnih hiš in skednjev. Druga skupina pa se je ta čas preizkusila v različnih športnih igrah. Pri malici sta nas s svojim obiskom in sladkimi dobrotami presenetila tudi ravnatelj Tomaž Pavlakovič in pomočnica ravnatelja Marica Domitrovič.

Po okusnem kosilu in krajšem počitku, so sledile popoldanske aktivnosti v gozdu ter ustvarjalne delavnice v domu Lipa.

Dan smo zaključili z družabnim večerom ob igranju različnih družabnih iger.

V prijetnem pričakovanju, kaj nam bo prinesel še zadnji dan šole v naravi, smo utrujeni in polni novih doživetij, hitro utonili v sladke sanje.

In tako smo prišli do zaključka šole v naravi … Zadnji dan je minil še hitreje kot prva dva. Po zajtrku smo odšli v sobe, jih pospravili in spakirali svoje stvari. Hitro smo se odpravili še na zadnje aktivnosti. Tokrat smo se razdelili v tri skupine in se preizkusili v lokostrelstvu, izdelavi eko papirja in športnih igrah.

Da je bil zaključek šole v naravi še bolj čaroben, nas je presenetil tudi prvi letošnji sneg, tako da smo se naužili drobnih zimskih radosti - pa čeprav samo za kratek čas.

Polni prijetnih vtisov, novih prijateljev in dragocenih spominov, smo se poslovili od učiteljev in ostalih delavcev v domu Lipa ter se jim lepo zahvalili za njihov trud.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj