Na vsebino

Policisti o trčenju v Črnomlju, zasegu avta, sumu na heroin ter tatvini na Mavrlenu

Prometna nesreča v Črnomlju.
Prometna nesreča v Črnomlju.

Poročali smo že o prometni nesreči, ki se je sinoči nekaj po 20.30 uri zgodila v križišču v Črnomlju. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 19-letni voznik, ki je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčil v avtomobil 35-letnega voznika. Lažje poškodovani mladoletni potnici iz vozila 35-letnika so oskrbeli v zdravstvenem domu. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Zasegli avtomobil in prašnato snov

Med kontrolo prometa na Kolodvorski cesti v Črnomlju so policisti sinoči okoli 19.30 ure ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Ugotovili so, da gre za 43-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Prav tako so mu zasegli 0,5 grama prašnate snovi, za katero sumijo, da gre za heroin. Po opravljeni analizi snovi bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Vlomi in tatvine

V naselju Vranoviči je v jutranjih urah nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev ter skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar, z vlomom je povzročil le premoženjsko škodo.

Na Mavrlenu pa je med 13. in 20. uro nepridiprav ob odsotnosti stanovalcev skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in ukradel hranilnik z denarjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1.300 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju Drenovca, Miličev, Paunovičev in Marindola izsledili in prijeli devet državljanov Maroka, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj