Na vsebino

Društvo upokojencev Semič praznuje 70 let

Društvo upokojencev Semič letos praznuje 70 let delovanja, prav tako pa jubilej obeležuje tudi mešani pevski zbor, ki v okviru društva deluje že 20 let. Obletnici so včeraj obeležili s prireditvijo v Kulturnem centru Semič, na kateri so sodelovali Folklorna skupina OŠ Semič, Folklorna skupina Lepa Anka, Country plesna skupina Vrtičkarji, Mešani pevski zbor DU Semič ter recitatorja Sonja Albina Štravs in Slavko Pavlakovič. Prireditev sta povezovala Miro Kočevar in Martin Mali.

Zbrane sta nagovorili semiška županja Polona Kambič in predsednica Pokrajinske zveze društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine Cirila Surina Zajc, vodja Območne izpostave JSKD Črnomelj Helena Vukšinič, pa je podelila Gallusove značke.

Društvo upokojencev Semič v začetku delovanja ni bilo ravno številno, po letu 1970 pa je interes po druženju v njihove vrste privabljal vedno večje število članov. Danes velja za eno najštevilčnejših društev v občini, člani pa so aktivni na številnih področjih. Zelo uspešni so na področju kulture, njihova družabna srečanja in izleti so priložnost za sprostitev in tkanje medsebojnih vezi. Šport in rekreacija sta najbolj množična dejavnost semiških upokojencev, ki se zavedajo pregovora o zdravem duhu v zdravem telesu in želijo biti vitalni tudi v pozni starosti.

Člani društva ne pozabijo niti na bolne in onemogle starejše, ki se ne morejo udeleževati številnih društvenih aktivnosti. Uspešni so v ročnih delih in s svojimi izdelki se na različnih prireditvah predstavijo tudi širši javnosti. Izkušnje iz društvenih dejavnosti izmenjujejo z ostalimi društvi tudi izven Bele krajine in si prizadevajo za čim bolj aktivno preživljanje jeseni življenja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj